Oudewater.

Een verstopte riolering? Door een verstopping in het riool krijgt u vaak vieze geur in huis. De stank verspreidt zich via het toilet, de douche, de wasbak of de vaatwasser.

Afvoer verstoppingen

Vaak kunnen huiseigenaren zelf verstoppingen repareren als het probleem nier te groot is zoals een afvoergootsteen of een toilet. Als echter alle afvoerkanalen niet meer goed doorlopen is er een ptobleem .De eerste waarschuwing is dat het water dat door het ene afvoerkanaal loopt en weer in omhoog komt bij hetandere afvoerkanaal. Toilets waar het water omhoogkomt is ook niet onbekend dit betekent meestal dat het hoofdafvoerkanaal verstopt heeft. Bel een loodgieter die gespecialiseerd is in verstopte afvoerkanalen. Als er een verstopping is omdat er iets door het toilet spoeld , maak de afvoer dan schoon met een loodgietervijzel of slang. In oudere wijken kan de oorzaak echter boomwortels zijn. Oudere rioleringsbuizen van gebakken klei en naarmate deze verouderen en verzwakken kruipen de boomwortels er in. Loodgieters zijn vaak in staat om door de wortels heen te boren en de afvoer vrij te maken., Het is verstandig om oude buizen van klei te vervangen als er problemen zijn ontstaan.

Wie moet de schade betalen

Wanneer de leidingen verstopt raken en er schade ontstaat, is dat de verantwoording van de huiseigenaar tot het aansluitpunt van de gemeente riolering. Ook alle afvoerleidingen in de woning zijn van de huis eigenaar. Onderhoud, reparaties en het ontstoppen van deze leidingen moeten door de huiseigenaar worden gedaan, vaak met behulp van een loodgieter. Vaak zijn de binnenleidingen relatief eenvoudig te repareren.Voor ondergrondse leidingen is speciaal apparatuur en gereedschappen nodig , zodat voor die reparaties vaak een loodgieter nodig is.

020-Diensten.nl het platform voor u regio, hier vind je de dienst die je verder helpt
Onze dienst zit er nooit op.